De Balk 7: reconstructie van een reis

Het zevende nummer van De Balk bevat de reisnotities van een voettocht van een maand door Wales en Ierland uit 1984, die de basis hadden moeten vormen voor een publicatie. Die kwam er niet en de notities raakten in de vergetelheid.

Inmiddels is het verslag een interessant tijdsdocument. Op dezelfde manier reizen als in 1984 is niet meer mogelijk, alles moet nu immers van tevoren worden gepland en geboekt. Toen werd gereisd zonder camera, telefoon, online boekingen of digitale kaarten. Er hingen nog superbillboards met sigarettenreclames in de Engelse steden. Geld opnemen deed je bij postkantoren met girobetaalkaarten (opletten voor de bank holidays!). In de jeugdherbergen deed je zelf de afwas en was je blij met een stempeltje. Het sturen van ansichtkaarten was belangrijk en als een kop thee meer dan 28p kostte was dat afzetterij.

Bij de tweede druk van nummer 7 in 2021 is deze editie aangevuld met 12 extra bladzijden, met daarin de verzamelde ansichtkaarten, de logboekpagina’s en aanvullend commentaar.

Oorspronkelijke uitgave verschenen in september 2020, herziene herdruk april 2021. Telt 28 bladzijden. Prijs: € 7. Niet meer leverbaar.

Advertentie