De Balk 11: wisselgeld kopzorg

Nummer 11 van De Balk bestond uit één (1) pagina op A2-formaat en verscheen in een oplage van één (1) tijdens de Beurs van Bijzondere Uitgevers in Paradiso.

Deze speciale editie lag op tafel, gedrukt op scheurvast kunststof om alle beursperikelen te kunnen overleven, inclusief twee uitgaven van 40 jaar geleden, waarvan nog een aantal exemplaren uit het archief konden worden opgediept en die vier decennia geleden ook op de beurs te koop waren. Voor het gemak waren alle edities speciaal geprijsd op 5 euro.

De Balk 11A: krantje vervalt in oud stramien

In maart 2022 verscheen als toevoeging op nummer 11 nog een speciale editie. Dit nummer werd uitsluitend verspreid naar geselecteerde abo’s, volgens de methode van controlled circulation. Hierbij bepaalt de uitgever wie voor ontvangst in aanmerking komt. Deze verspreidingswijze werd al eerder met weinig succes door De Balk toegepast in de jaren zeventig van de vorige eeuw.

In nummer 11A ondermeer: de uitgave Pinocchio, a linear program van kunstenaar Claus Böhmler (1939-2017) uit 1969, een curieuze gevelsteen in Haarlem, een verhuizing van 180 dagen, de betekenis van 29 in het spel cribbage en natuurlijk de vaste rubrieken Port betaald (post aan De Balk) en Pollepelproblemen, waarin dit keer: het net rond de mandarijnen sluit zich.

Enkele artikelen uit dit nummer zijn opgenomen in nummer 12.

Advertentie